Splošni pogoji poslovanja

SEB s.p.

Splošni pogoji poslovanja veljajo za vsa naročila, naročilo se smatra kot veljavna pogodba. Naročnik z naročilom potrjuje, da je s splošnimi pogoji poslovanja seznanjen. Splošni pogoji poslovanja obvezujejo obe pogodbeni strani. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine FASHION FREAK, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem. Ti splošni pogoji veljajo, dokler izvajalec ne sprejme novih splošnih pogojev. Spletna trgovina FASHION FREAK.SI je informacijski sistem, namenjen prodaji izdelkov široke potrošnje končnemu kupcu. Upravlja ga podjetje SEB s.p.

REGISTRACIJA

Obiskovalec z registracijo postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa. Kupec ob registraciji v spletno trgovino pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte ter geslo katerega sam oblikuje. Po registraciji obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa. Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije: identiteto podjetja, kontaktne naslove; bistvene značilnosti blaga; pogoje dostave izdelka; jasno in ne dvoumno določene cene; način plačila in dostave; pojasnjen postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi.

CENE IN PLAČILO

Vse cene so v Eurih (€) in ne vključujejo DDV. Ponudnik si pridržuje pravico do dnevnih sprememb cen, razen če ni drugače navedeno. Veljajo cene, ki jih kupec potrdi pri naročilu v spletni trgovini. Cene navedene na spletni strani ne vključujejo stroškov poštnine. Cene poštnine so obračunane posebej. Stroški poštnine znašajo 2,5€ do vrednosti naročila 30,00€, ob nakupu nad 30,00€ so naročila prosta poštnine. Plačilo naročenih artiklov je mogoče poravnati na TRR ali po povzetju. V primeru, da se kupec odloči za plačilo po povzetju, se paket dostavi v roku dveh delovnih dni po potrditvi naročila, kupec pa poravna vrednost naročila s poštnino ob prevzemu paketa. V kolikor se kupec odloči, da bo vrednost naročila s poštnino poravnal na TRR, mu ponudnik posreduje podatke za nakazilo ter znesek naročila. Po izvršeni transakciji na TRR bo kupec prejel paket v roku dveh delovnih dni.

VRAČILO BLAGA IN REKLAMACIJE

Kupec ima pravico do odstopa od pogodbe skladno s 43.č. členom Zakona o varstvu potrošnikov. Kupec ima pravico, da v 15 dneh po prejemu blaga ponudniku sporoči da blago ni ustrezno oz da ima blago napako in sicer na kontaktni e-mail naslov modni.frik@gmail.com. Kupec mora nato blago vrniti ponudniku najkasneje v 14 dneh po sporočilu, s tem da sam krije neposredne stroške vračila. Artikli morajo biti v celoti nerabljeni in nepoškodovani. Možnost vračila ne velja, v primeru da so bili artikli rabljeni. Možnost vračila velja samo v primeru, da je na artiklu najdena napaka. V primeru vrnitve lahko izbirate med naslednjimi opcijami: 1) Dobropis s stanjem v dobro; V tem primeru, Vam za vrnjen artikel naredimo dobropis s stanjem v dobro, ki ga lahko koristite pri Vašem naslednjem nakupu. 2) Vrnitev kupnine na Vaš TRR; V tem primeru Vam na Vaš TRR nakažemo kupnino artikla, ki ga vračate. Ponudnik vrne kupnino takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 7 dni od prejema vrnjenega blaga. Pakete vrnjene brez predhodnega obvestila NE sprejemamo, prav tako NE sprejemamo paketov z odkupnino. Zato nas o vrnitvi predhodno obvestite na kontaktni e-mail naslov: modni.frik@gmail.com. Poštnine  ne vračamo.

DOSTAVA

Dobavni roki so izraženi v številu delovnih dni - v delavnikih. Ponudnik kupcu pošlje paket v dveh delovnih dneh od potrditve naročila. V kolikor pri artiklu ni navedeno drugače, pomeni da je na zalogi. V kolikor je za naročen artikel rok dobave daljši, ponudnik kupcu pošlje elektronsko obvestilo o predvidenem možnem roku dobave. Ponudnik si pridržuje pravico, da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi prodajo določenih ali celo vseh izdelkov, za določen ali nedoločen čas omeji dostop do spletne trgovine, da popolnoma ustavi dostop do spletne trgovine ali drugače omeji ali ustavi poslovanje spletne trgovine. Za dostavo pošiljk skrbi Pošta Slovenije d.o.o. Ko je paket obdelan in zapakiran in je oddan v dostavo, stranka prejme obvestilo o oddani pošiljki. Vsi paketi, ki so odposlani do 17.00 ure so dostavljeni naslednji delovni dan. V primeru da Vas takrat ni doma, Vas paket čaka na vaši lokalni pošti. V kolikor si kupec tem časom glede naročila premisli, se ponudnika o tem obvesti na e-mail naslov: modni.frik@gmail.com. Cena pošiljke je enotna ne glede na težo in je po celi Sloveniji enaka, znaša 4,00€. Pri vseh naročilih nad vrednostjo 30€ je poštnina brezplačna, saj jo za kupce krije ponudnik.

VARNOST

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanje osebnih podatkov, naročil ter plačil. Ponudnik ne prevzema nobene odgovornosti in ne more biti odškodninsko odgovoren za kakršnekoli poškodbe računalniške strojne opreme ali druge lastnine ter morebitne vnose virusov, ki bi lahko prizadeli uporabnikovo opremo zaradi obiska spletne strani, prenosov besedil, slik, podatkov ter video in avdio zapisov. Uporabnik je prav tako sam odgovoren za varovanje svojih uporabniških podatkov in gesla. Uporabnik jamči za točnost in resničnost vseh posredovanih podatkov ter ponudniku odgovarja za morebitno nastalo škodo, zaradi netočnih in neresničnih podatkov.

PRAVICA DO ZASEBNOSTI

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS št. 86/2004), Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEK-om, Ur. list RS, št. 43/2004) in zakonom o zavarovalništvu. Vsi podatki, pridobljeni s spletne strani so last podjetja SEB s.p. (upravitelj spletne trgovine) in bodo uporabljeni izključno za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov in ostale potrebne komunikacije. Za potrebe poslovanja podjetja SEB s.p. preko spletne trgovine Fashion freak zbira naslednje uporabnikove podatke: - ime in priimek, - naslov, - naslov elektronske pošte (uporabniško ime), - kontaktno telefonsko številko, - geslo, Za točnost podatkov SEB s.p. ne odgovarja. Za potrebe zagotavljanja varnosti, se zbirajo tudi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopajo do spletnega mesta. Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Vsi podatki se na strežniku www.fashionfreak.si shranjujejo trajno. Upravitelja podatkov SEB s.p.lahko podatke v anonimizirani sumarni obliki uporablja za namene statističnih analiz ter v personalizirani obliki za namene obveščanja uporabnika o ponudbi in dogodkih vezanih na fashionfreak.si. Podatki, ki jih SEB s.p. zbira in obdeluje, bodo razkriti le, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov.

PREKINITEV POGODBE, KRŠITVE IN SANKCIJE

Vsak kupec lahko zakonsko prekine naročilo – pogodbo v primeru poškodovanega artikla.To pomeni, da ko kupec paket prevzame ga lahko vrne, ponudnik pa je dolžan kupcu vrniti  kupnino artikla brez poštnine. Za namerno povzročene stroške, sploh iz malomarnosti, kar je neprevzem paketa; v tem primeru naročilo-pogodba še vedno velja zato je kupec (naročnik) dolžan kriti stroške, ki jih je v s tem povzročil. Za kar mu bo ponudnik izstavil račun, ki ga je kupec dolžan poravnati, saj pogodbe - naročila ni prekinil.

  • DARILNA EMBALAŽA GRATIS
  • garancija VAREN NAKUP
  • Težava? Pokličite 040777342